Ervaringen van ouders en kinderen

 

“We zijn met Talent in zichT in contact gekomen, omdat we wilden ontdekken op welke manier we de interactie tussen onze 2 jongens konden verbeteren. We hebben bewust gekozen voor oudercoaching om met name te ontdekken wat onze rol als ouders daarin is. Door de gesprekken met Hennie zijn er deuren geopend. Met behulp van bruikbare tips en inzichten zien we ook het gedrag van de kinderen veranderen. Er is meer rust in ons gezin gekomen.”

Ouders van peuter en kleuter

“Wij zijn via internet in contact gekomen met Kinderpraktijk Talent in zichT. Wij waren op zoek naar hulp voor onze dochter van 6ervaring familie Brouwer voor ondersteuning en inzicht in haar leerstijl. Onze dochter zat niet lekker in haar vel en vond het leren en het contact met ander kinderen lastig. Dit leverde veel spanningshoofdpijn en buikpijn op. Hennie heeft met behulp van het wereld spel geobserveerd dat onze dochter op dit moment een voorkeur heeft voor een visuele leerstijl (beelddenken) heeft. Ook viel haar ‘hooggevoeligheid’ op. Hennie heeft op een heel ontspannen manier onze lieve schat uit de weerstand en angst t.a.v. school weten te krijgen.” 

“We zijn er nog niet, maar met het advies, de hulp, inzichten en tips die we hebben gekregen is er zeker heel wat vooruitgang geboekt! Onze dochter vindt de sociale contacten een stuk leuker en weet zichzelf nu ook beter uit te drukken. Ook naar haar leerkrachten toe lukt het steeds beter aan te geven wat er gebeurd, zodat daarop ingespeeld kan worden.”

“Het contact hebben wij als ouders als heel prettig, veilig en duidelijk ervaren. Ook onze dochter ging met veel plezier naar Hennie. Zeker een aanrader als je kind extra ondersteuning nodig heeft bij het vergroten van het zelfvertrouwen of het versterken van het zelfbeeld. “

Judith (moeder – meisje van 6 jaar)

Ik vonpauw_evad het superfijn om met Hennie samen te werken.
I
k was eerst heel verlegen maar nu ben ik veeeel opener en durf ik meer te zeggen.
Ik heb heeeel veel geleerd! Bedankt Hennie. 

Groet,
Anne (10 jaar)

Ik vond het, bij Hennie, heel prettig om met het tienstappenplan te werken, en dat ik zelf mocht bepalen bij welke stap ik nou was.
Dat ik een ding mocht om te freubelen in mijn handen.
En dat ik niks fout kon antwoorden. Het gaat nu beter mijn huiswerk.

Tanne (12 jaar)