Wat doe ik als kindercoach?

Als coach wil ik jullie (zowel kind als ouder(s)) een plek bieden waar je jezelf mag zijn. Bij mij is er geen goed of fout. Ik wil jou een plek bieden waar je je gehoord en gezien voelt, waar je veilig bent. Ik ben nieuwsgierig naar jou!

Alle kinderen willen zich ontwikkelen, zijn van nature nieuwsgierig en onderzoekend. Soms raakt een kind dit even kwijt en voelt hij of zij zich boos, verdrietig, eenzaam, onzeker, gefrustreerd of bang. Deze emoties horen erbij en mogen er zijn. Op het moment dat je als ouders of leerkracht vragen of zorgen hebt over je kind dan wil ik je graag ondersteunen. Samen met je kind ga ik ontdekken wat hij of zij nodig heeft om weer ‘met plezier zichzelf te zijn’!

De eerste stap binnen de coaching is het intakegesprek met jou en je kind. Tijdens dit gesprek luister ik naar jullie vragen. We gaan samen ontdekken wat het is dat jij als ouder je kind gunt om te kunnen. Ik ben benieuwd naar waar je kind goed in is, wanneer hij/zij zich fijn voelt en wat hij/zij graag doet. Ook is het heel belangrijk om te onderzoeken wat je kind graag wil leren. Soms is dit in het intakegesprek al duidelijk. Meestal ontdekken je kind en ik dit samen tijdens de eerste coaching afspraken.

Tijdens het coachtraject gaan we samen ontdekken welke oplossingen je kind zelf al (onbewust) in handen heeft om weer zijn eigen talenten te zien. Zodat je kind weer met plezier zichzelf kan zijn en positief naar zijn omgeving kan kijken. De inbreng van je kind is leidend voor de manier waarop we aan de slag gaan. Ik zal je kind volgen en werkvormen aanbieden die passen bij zijn of haar belevingswereld. Ik heb voldoende mogelijkheden om met behulp van spel, tekenen, bewegen, muziek, knutselen e.d. je kind weer zijn of haar eigen talenten te laten ervaren.

We bepalen samen of het Talent weer in zichT is. Het mooiste moment voor mij als kindercoach is dat moment waarop ik zie dat je kind weer voldoende plezier en vertrouwen heeft om zich in jullie eigen omgeving verder te ontwikkelen!

 

Voor jou als ouder

De ontdekkingstocht die je kind aangaat om zijn eigen oplossing te vinden op de hulpvraag kan alleen slagen als ik ook samenwerk met jou als ouder. Jij kent je kind als geen ander. Je hebt goed naar je kind gekeken en jij hebt ook gezien dat je kind iets extra’s nodig heeft. Als ouder ben je ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van je kind. De vraag die ik samen met jou wil beantwoorden is, wat heb jij als ouder nodig om dit avontuur van je kind te laten slagen? Ik ga je helpen om daar je eigen antwoord op te vinden. Zodat jij op je eigen wijze kan aansluiten bij hetgeen je kind van jou nodig heeft. En je kind met jouw ondersteuning  positief en vol vertrouwen naar zichzelf en de wereld kan kijken.

Ook merk ik vanuit mijn eigen ervaring als moeder en vanuit de gesprekken die ik heb met andere ouders, dat opvoeden een grote ontdekkingstocht is. Soms heb je als ouders vragen over de opvoeding of ontwikkeling van je kind. Je ervaart geen grote problemen alleen hebt wel vragen. Ik vind het ontzettend waardevol als ouders zichzelf vragen stellen. Deze vragen helpen je namelijk bij de bewustwording van jouw als ouder, laten zien hoe betrokken je bent en dat je graag wilt aansluiten bij je kind. Hoe wil jij moeder/vader zijn, wat vind je belangrijk en wat helpt jou om op dit moment met het ‘lastige’ gedrag van je kind om te gaan? In mijn praktijk bied ik ook een plek voor een goed gesprek met jou als ouder.