Oeps een Ruimtewezen

Wat is het tocOEPS een RUIMTEWEZENh fantastisch om kinderen te laten spelen en ontdekken. Bijvoorbeeld met verf en huis, tuin en keukenmateriaal.

Dat het belangrijk is voor de ontwikkeling van je kind om creativiteit te stimuleren wist je vast al wel. Alleen wist je ook dat je hiermee het brein sneller en sterker maakt.

Juist door nieuwe dingen te ontdekken en ‘foutjes’ te maken wordt je brein elastischer en kan het nog meer informatie, ideeën krijgen en opslaan. Ook geeft het zelfvertrouwen om van niets, iets te maken. Het kan namelijk best spannend zijn zo’n leeg wit vel papier. En als het dan toch lukt….WAUW!

Vraag je je af wat je zou kunnen maken? Nou bijvoorbeeld de ruimte. Met verf en wattenschijfjes maak je de mooiste planeten. De rest van de inspiratie komt vanzelf. Misschien heb je nog (neon) stickers of een aardappel waar je een sterrenstempel van maakt of er ontstaat en gave vlek of…… Er zal vast iets gebeuren wat je niet had bedacht en dan………. …..

Dan ontstaat er met een oogje ineens OEPS een Ruimtewezen!

Veel plezier en wil je jou inspiratie delen, tag me dan via Facebook in je bericht. Dan kunnen we samen nog veel meer inspiratie opdoen. ‘Samen met onze kinderen spelen, ontdekken, plezier maken én ondertussen het brein elastischer maken, super toch!

(Meer weten over het elastische brein lees dan; Je Fantastisch Elastische Brein )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *