Coaching voor Ouders

 

Willen jullie zicht krijgen op jullie eigen talenten zodat jullie elkaar kunnen versterken? Willen jullie je kind beter begrijpen in zijn of haar emoties en gedrag?

 

Opvoeden is een kunst. Ouder zijn is prachtig. Je kind laat je verwonderen en verrassen. Ook daagt je kind je uit door emoties en gedrag en al die verschillende ontwikkelingsfasen en de behoeften en wensen die daarbij horen. Wil jij de balans weer terug in je gezin?
  • Heb jij behoefte aan rust
  • Heb je al van alles geprobeerd alleen lukt het niet om de vicieuze cirkel van boosheid, verdriet, angst of spanning te doorbreken.
  • Willen jullie je kind weer leren begrijpen in emoties en gedrag?
  • Vraag je je af wat jullie kind nodig heeft van jullie als ouders?

Oudercoaching:

Als je kind geboren wordt krijg je er geen complete handleiding bij. Je kind ontwikkelt zich in zijn eigen tijd en tempo en heeft jullie als ouders nodig om zich veilig en geborgen te voelen. Om gevoed te worden en uitgenodigd te worden om nieuwe ervaringen op te doen. Je kind heeft zowel grenzen nodig als ruimte, heeft bescherming nodig en het vertrouwen dat je mag ‘vallen en weer opstaan’. Soms voelt dit heel tegenstrijdig en is het een zoektocht naar de juiste balans. Misschien vraag je je af wat voor ouder je wilt zijn of ben je aan het ontdekken wat voor ouder je kind nodig heeft. Ook kom je in de opvoeding van je kind eigen emoties, ervaringen, opvoeding, overtuigingen en verwachtingen tegen. Het kan zijn dat jullie oude patronen willen doorbreken of dat je het anders wilt doen omdat je meer rust wilt in het gezin. Alleen vraag je je af “Hoe dan?” 

Als coach ga ik graag met jullie in gesprek om te ontdekken wat jullie nodig hebben om die ouder te zijn die je kind nodig heeft. Om zo weer balans te vinden in jullie gezinssituatie. Ik ga met jullie op zoek naar jullie talenten zodat jullie elkaar als ouders kunnen versterken en die ouders kunnen zijn die je kind nodig heeft. Waardoor je weer vertrouwen en balans vindt in jezelf en in jullie gezinssituatie.

Je kind leren begrijpen in emoties en gedrag:

Er zijn talloze opvoedboeken en tips over hoe je om kunt gaan met je kind. Ik geloof erin dat jullie zelf de weten wat goed is voor je kind en past bij jullie. Elke situatie is uniek en wat voor het ene kind werkt, werkt voor een ander niet. Ik ga uit van jullie talent en kijk naar jullie kind en situatie, waardoor jullie zelf tot die inzichten komen die leiden tot de opvoedstijl die bij jullie en jullie kind past. Ik heb niet de antwoorden, die hebben jullie zelf. Als coach is het mijn taak om jullie vragen te stellen en mee te denken met wat jullie kind jullie vertellen wil met zijn emoties en gedrag.

Graag deel ik hieronder een aantal video’s met jullie. Ik ben me er van bewust dat elke situatie anders is en dat het toepassen van mijn tips lastig kunnen zijn. Dus mocht je graag willen dat ik meekijk en denk in jullie specifieke situatie stuur me dan een mailtje:

 

Graag kijk ik met jullie mee. Krijg je weer zicht op jullie talenten als ouders zodat je weer vertrouwen ervaart. De oplossing voor jullie vraag ligt in jullie zelf. Ik ondersteun jullie in het proces om je Talent in zichT te krijgen, zodat jullie weer met plezier ouders kunnen zijn, door jezelf te kunnen en mogen zijn!