Mijn naam is Hennie Kuindersma, ik ben getrouwd met Peter en we hebben samen een zoon en een dochter. We wonen met veel plezier in Zwolle, vlakbij de Ijssel. Ik geniet van de natuur en wandel graag. Sinds 2016 heb ik mijn eigen kinderpraktijk Talent in zichT. En sinds 2020 coach ik specifiek moeders met zonen.

Moeders die zichzelf kunnen zijn en jongens die gezien worden met al hun talenten, dat is mijn missie.
Samen, vanuit verbinding met elkaar kun je dat bereiken.
Soms kun je daar wel wat hulp bij gebruiken om een stap dichter bij jezelf en elkaar te zetten.
Wil je graag ondersteuning van een professional dan ben je bij mij aan het juiste adres.

 

Het opvoeden kan soms een ‘struggel’ zijn. Je zoon die botst met jou als moeder, omdat hij een sterke wil heeft en intense emoties. Ik spreek uit ervaring wanneer ik zeg dat ik dat begrijp. In 2009 werd ik moeder van een prachtige zoon. Ik ging 200% voor het moederschap. Tegelijkertijd voelde ik ergens diep van binnen ook dat hij als jongen mogelijk iets anders nodig had dan een meisje. Ik vroeg me af of ik dat dan als moeder kon bieden. Terwijl hij groeide als kool, groeide ook mijn onzekerheid. Ik zag een gevoelig kereltje, met een sterke eigen wil en intense emoties. Ik herkende zijn gevoeligheid bij mezelf, alleen hoe we ermee omgaan is totaal anders. Hij was nog heel jong toen hij me al wist te overtuigen van zijn argumenten waarom iets wel of niet mocht. Dat leverde regelmatig strijd op. Hij ging over mijn grenzen en tegelijkertijd kon ik me inleven in zijn argumenten. Hoe moest ik daarmee omgaan?

Eerder was ik gewend om door de bril van sociaalpedagogische hulpverlener (SPH) te kijken. Dat was ten slotte mijn opleiding. SPH richtte zich in die tijd vooral op het medische model, dat uitgaat van een probleem. Precies dat druiste in tegen mijn wens om van het positieve uit te gaan bij mijn zoon en bij mezelf. Het bracht me in verwarring. De echte omslag kwam in 2015 toen ik besloot mijn hart te gaan volgen. Ik stopte met mijn werk als begeleider van slechtziende kinderen en haalde mijn post-hbo-diploma als kindercoach bij BGL. Ik kreeg de smaak te pakken en wilde meer weten, zo volgden er nog diverse opleidingen waarbij ik naast het coachvak ook mezelf leerde kennen en mijn eigen kinderen beter leerde begrijpen. Ik ontdekte mijn eigen talenten en leerde die van hen zien.

Inmiddels weet ik dat mijn kracht ligt in het verbinden. Ik kijk graag naar het positieve. Wat heb je nodig om uit te gaan van je eigen talent? Wat is nodig om naar elkaar te kunnen kijken zonder oordeel? Hoe kun je elkaar zien van uit authenticiteit? Wanneer je met jezelf en elkaar in verbinding bent kun je samen op avontuur gaan. Nieuwsgierig zijn naar wat de toekomst je brengt. Ik ga graag met jullie het avontuur aan als je op zoek bent naar de verbinding met jezelf en elkaar.

Je bent van hart welkom.

Lieve groet,

Hennie Kuindersma